Vis nyhed

Lancering af Ada Lovelace Day og ALICE Network

Den 8. oktober, vil ALICE være vært for et eftermiddagsarrangement, hvor både Ada Lovelace, kvinder i STEM og sidst, men ikke mindst, lanceringen af ALICE vil blive fejret

ALICE er et nyt netværk med fokus på kvinder i STEM, udsprunget fra IT-, datalogi- og ingeniørfagene ved Aarhus Universitet. ALICE - Alliance for Women in IT, Computing and Engineering at Aarhus University - er skabt af studerende og ansatte fra Institut for Datalogi. Det nystiftede netværk søger at fremme, støtte og styrke kvinder inden for computervidenskab, teknik og teknologi. ALICE inviterer både studerende, ansatte og alumner til at deltage , uanset køn eller eksakt studieretning. Desuden er netværket åbent for samarbejde med andre interessenter udenfor AU, som har en interesse i at fremme kvinder i STEM fagene. Virksomheder, som har lyst til at bidrage til eller sponsorere ALICEs aktiviteter, er meget velkomne. 

 

Målet med ALICE er at skabe et netværk for kvinder i STEM fagene, især indenfor IT-, datalogi- og ingeniørfagene. ALICEs primære mission er at skabe et miljø som kan fremme uddannelse og faglige udvikling, skabe opmærksomhed omkring de udfordringer, som kvinder møder undervejs i miljøerne, og som organiserer aktiviteter, der kan være med til at inspirere kvinder til at forfølge en karriere inden for fagene.

Arrangementet finder sted i INCUBA, Åbogade 15 (bygning 5511-022, som er området under kantinen), 8. oktober, fra 16:00 til 19:30. Arrangementet er åbent for alle: studerende, ansatte, mænd og kvinder, men for at sikre, at der er forfriskninger til alle de deltagende, er tilmelding nødvendig: https://events.au.dk/ALD2019/signup

Program:

16.00 – 16.15 Velkomst og introduktion af ALICE (Marianne Graves Petersen, Lektor ved Institut for Datalogi)

16.15 – 16.35  Gender Balance in Academia (Gopinaath Kannabiran, postdoc ved Institut for Datalogi )

16.35 – 16.55  Multi Party Computation (kryptologi) (Sophia Yakoubov, postdoc ved Institut for Datalogi )

16.55 - 17.15  Pause

17.15 - 17.35  Industrial Talk (Henriette Bladt, MSc Engineering, Mechanical Engineer ved Phillips-Medisize) 

17.35 - 17.55 A Student Perspective on Choosing to Study Computer Science (Aïna Linn Georges) 

17.55 – 18.15 Organizing Committee for IT Camp (Mikkel ogLouise)

18.15 - 18.35  Perspectives on Gender and Culture from a Life lived as a Manager in both Industry and University (Gitte Møldrup CEO ved MH3)

18.35 - 19.30 Reception, networking og Finger Food  

Vi glæder os til at se jer!