Ole Caprani - 50 år fra numerisk analyse til robotter
Vi ønsker Ole Caprani stort tillykke med 50-års jubilæet ved Aarhus Universitet den 1. maj 2024. Dette jubilæum markerer ikke blot en flot karriere, men også et liv viet til at udfolde datalogien til et bredere publikum via hans aktive deltagelse i fx instituttets outreach arbejde, hans LEGO-lab og Dansk robotolympiade.
Gennem de sidste 50 år har Ole været fordybet i datalogiens komplekse verden med en passion og nysgerrighed, der har været en inspirationskilde for mange. Ole har vejledt mere end 100 specialestuderende på instituttet, og hans dedikerede undervisning har inspireret og formet nye generationer af datalogistuderende, der alle har nydt godt af hans ekspertise, tålmodighed og evne til at formidle komplekse emner på en forståelig måde.
”Ole er en stjernegod underviser og formidler, som formår at dele sin viden og skabe interesse for både datalogi og robotter på tværs af alle aldersgrupper. Netop dette modtog Ole international hæder for i 2014 da han modtog ”eSkills Award for Outstanding use of ICT for Teaching” prisen på en konference i Rom. Prisen var en anerkendelse af hans store arbejde med at inspirere og motivere tusindvis af børn, universitetsstuderende og lærere i både ind- og udland. Vi er heldige stadig at have ham som en del af instituttet,” udtaler institutleder Kaj Grønbæk.
>>> Læs også: Ole Caprani wins e-Skills award
Men det er ikke kun studerende på Aarhus Universitet der har nydt godt af Oles viden og gode formidlingsegenskaber. Han har gennem årtier været dedikeret til at udbrede viden om datalogi til både gymnasie- og folkeskoleklasser på en inspirerende og letforståelig måde. Ole har holdt utallige workshops og oplæg omkring fx robotter, programmering og førerløse biler – både på instituttet men også i regi af Folkeuniversitetet.
Ole har også haft en central rolle i RobotOlympiaden som en af initiativtagerne og drivkræfterne bag arrangementet. Han har været med til at organisere begivenheden, samt bidraget til udviklingen af dens koncept og formål. Han har også designet mange konkurrencer og opgaver, der udfordrer elevernes færdigheder inden for robotteknologi og programmering. Gennem arbejdet med RobotOlympiaden har Ole været med til at fremme interesse og engagement inden for STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics), og har bidraget til at styrke deltagernes tekniske og problemløsningsmæssige færdigheder.
Tillykke med jubilæet, Ole - og tak for alt, hvad du har gjort for Institut for Datalogi og Aarhus Universitet.