Vis nyhed

Danske datalogiske institutter former stærk alliance

Unik alliance mellem alle danske datalogiske institutter og Alexandra Instituttet, støttet med 100 mio. kroner fra Innovationsfonden. I bestyrelsen sidder institutleder Kaj Grønbæk. Digital Research Centre Denmark (DIREC) er et unikt samarbejde på tværs af syv universiteter i Danmark, og konsortiet bag DIREC består af de datalogiske institutter på Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, som alle har forskergrupper, der kan måle sig med de bedste internationalt.

I løbet af de næste fem år skal DIREC udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i digitale teknologier ved danske universiteter. Dette skal medvirke til at tilfredsstille det store behov for højtuddannede it-specialister hos virksomheder og den offentlige sektor.

Centret skal desuden via samarbejde med virksomheder og den offentlige sektor bidrage til Danmarks konkurrencedygtighed ved at sikre udvikling af nye produkter og løsninger baseret på de nyeste digitale teknologier.

Yderligere information kan finde i pressemeddelelsen udsendt den 26. november 2020: https://innovationsfonden.dk/da/nyheder-presse-og-job/nyt-nationalt-center-forskning-i-digitale-teknologier