Vis nyhed

Capture the Flag Event

For første gang nogensinde afholdte Institut for Datalogi på Aarhus Universitet konkurrencen Capture The Flag, hvor deltagerne deltog i 24 timers kamp om at hacke cybersikkerhed inden for forskellige kategorier.

Over 150 deltagere udfordrede hinandens evner omhandlende cybersikkerhed, da de deltog i konkurrences Aarhus Cyber Security CTF. Holdende fik point i form af flag ved at løse forskellige cybersikkerhedsudfordringer. Antallet af point varierede med sværhedsgraden, antallet af hold som allerede havde løst udfordringen, samt udfordringens specifikke emne. Konkurrencen varede 24 timer, hvor deltagerne ikke kun havde fokus på at indhente point, men også på at forbedre deres evner inde for cybersikkerhed. Konkurrencen var i stil med Jeopardy og indeholdte 5 kategorier med 30+ udfordringer indenfor: 

·     Web exploitation (XSS, Authentication, Information, SQL-injections, etc.) 

·     Cryptography

·     PPC (algorithms to break stuff, automated playing games, etc.) 

·     Badly configured servers

·     Reverse engineering

·     Binary exploitation

Hack Dig Gennem Udfordringer

Deltagerne var i høj grad studerende fra Aarhus Universitet, men alle var velkomne. Konkurrencen var både for begyndere og eksperter, dog med et fokus på nybegyndere; med en basal viden inden for kodning og/eller matematik ville du være godt kørende. Hvis et hold havde problemer med en specifik udfordring kunne de deltage i en af de mange præsentationer og introduktioner, og derved hurtigt komme tilbage på sporet. Derudover kunne holdende bruge nogle af deres optjente point på ledetråde, hvis de ikke kunne løse en udfordring. 

Afslappet Atmosfære

Selvom både stolthed og præmier var på spil var atmosfæren afslappet og hyggelig. Gratis pizza og kaffe var med til at bibeholde et højt energiniveau gennem de 24 timer. Lego sponsorerede præmier til de hold, der placerede i top-3 samt vinderne af et lotteri. Det unge hold ”./dirtyc0w” vandt førstepræmien med hele 11132 point, hvilket var næsten dobbelt så mange point som ”TotalFailure”, der endte på en andenplads.  

Konkurrencen var en kæmpe succes med over 150 deltagere. Hvis du gerne vil deltage i fremtidige events så følg os på Facebook: https://www.facebook.com/datalogi/